Varukorg

×

Lampsocklar

Lampsocklar för fordon

Lampsocklar för fordon

För att bilens belysning ska fungera perfekt är det viktigt att lampsockeln eller lamphållaren är i bra skick. När det uppstår problem med en lampsockel är den bästa lösningen att byta ut hållaren. Innan du beställer en ny sockel bör du kontrollera vilken typ av lampa som ska monteras i lampsockeln. Vi har ett stort sortiment av 12V och 24V lampsocklar i hårdplast, keramik och gummi. De flesta socklarna levereras med färdigmonterade kablar, vilket underlättar monteringen.

Vilken lampsockel passar min bil?

I vårt utbud hittar du bland annat lampsocklar för BA15s- och BAY15d lampor. G4-sockeln används mestadels i husvagnar och som belysning i hushåll. Följande lampsocklar används för exempelvis daylight, varselljus, dimljus och backljus och helljus, H1, H16, H3, H4 och H7. H1 och H3-socklarna är anpassad för H1 och H3-lampor, vilket ofta används som dimljus samt hel- och halvljus. H7-sockeln är anpassad för H7-lampor vilka används som dimljus, DRL, daylight och varselljus.

Vi har även T5, T10, T20 och T25-socklar. T5 är vanligast förekommande i instrumentpaneler. T10-sockeln är det vanligaste alternativet när det kommer till parkeringsljus, nummerplåtsbelysning och instrumentbelysning. T20-socklarna används ofta för bakljus och bromsljus.

Samtliga av våra socklar är av hög kvalitet och anpassade för sina olika ändamål. Vilken lampsockel som du behöver för just din bil beror, som tidigare nämnts, helt och hållet på vilket lampa som ska passa i sockeln. Besök t.ex. Philip's lampguide om du är osäker på vilka lampor din bil har eller läs din bils instruktionsbok. Vi kan dock inte ta ansvar om externa listor har fel information vad gäller socklar och lampor.